Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Žĺtková zmrzlina

4
porcie
400
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

10 ks
vaječný žĺtok
1 ks
vanilkový lusk
150 g
krupicový cukor
500 ml
smotana na šľahanie
1 PL
rum

postup

1.
Žĺtky vyšľaháme s dužinou z vanilky a cukrom do peny za cca 10 minút. Na záver do peny metličkou primiešame dobre vychladenú smotanu a rum.
2.
Pripravenú zmes nalejeme do vhodnej nádoby, ktorú uzavrieme a vložíme do mrazničky. Každých 30 minút zmrzlinu vyberieme, prešľaháme a opäť vložíme do mrazničky. Tento postup opakujeme až dovtedy, dokým nebude zmrzlina dostatočne zamrznutá.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.