Kandizovaná pomarančová kôra
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
pomarančová kôra
220
g
krupocový cukor
250
ml
voda
postup
1.
Pomarančovú kôru dokonale umyjeme a na 3 dni namočíme do vody, aby sa zbavila horkosti a chemikálií. Aspoň raz za deň vymeníme vodu za novú.
2.
Po troch dňoch kôru scedíme, nakrájame na malú kúsky a povaríme ju 15 minút domäkka v čistej vode.
3.
Krupicový cukor povaríme s vodou. Primiešame pomarančovú kôru, ktorú varíme, až sa neodparí všetka voda a cukor sa začne nabaľovať na kôru.
4.
Takto pripravenú kôru rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ju vychladnúť do druhého dňa.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.