Pridať recept

Kandizovaná pomarančová kôra

ingrediencie

200 g
pomarančová kôra
220 g
krupocový cukor
250 ml
voda

postup

1.
Pomarančovú kôru dokonale umyjeme a na 3 dni namočíme do vody, aby sa zbavila horkosti a chemikálií. Aspoň raz za deň vymeníme vodu za novú.
 
2.
Po troch dňoch kôru scedíme, nakrájame na malú kúsky a povaríme ju 15 minút domäkka v čistej vode.
3.
Krupicový cukor povaríme s vodou. Primiešame pomarančovú kôru, ktorú varíme, až sa neodparí všetka voda a cukor sa začne nabaľovať na kôru.
4.
Takto pripravenú kôru rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ju vychladnúť do druhého dňa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať