Orechy v karamele
8
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
270
g
mandle
270
g
krupicový cukor
60
ml
voda
postup
1.
Mandle zalejeme vriacou vodou, scedíme ich a ihneď olúpeme. Zatiaľ si prichystáme plech, ktorý potrieme tenkou vrstvou oleja.
2.
Cukor dáme do hrnca so silným dnom, zalejeme ho vodou, premiešame a varíme. Bez miešania necháme cukor rozpúšťať, dokým nebude mať karamelovú farbu, mal by mať teplotu 120°C.
3.
Pridáme orechy a za stáleho miešania cukor stále rozpúšťame, dokým nezíska tmavo-medovú farbu. Potom zmes prelejeme na plech a necháme stuhnúť.
4.
Vychladnuté orechy v karameli potom rozlámeme na väčšie kusy.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.