Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krém z medvedieho cesnaku s parmezánom

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
medvedí cesnak
1 liter
zeleninový vývar
5 ks
zemiak
1 ks
šalotka
1 PL
maslo
200 ml
suché biele víno
200 ml
smotana na šľahanie
1/4 KL
mletý muškátový oriešok
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
50 g
parmezán

postup

1.
Šalotku nadrobno nakrájame a opražíme ju v hrnci na rozpálenom masle. Pridáme k nej olúpané zemiaky nakrájané na kocky, ktoré krátko orestujeme. Prilejeme víno a necháme ho chvíľu povariť, aby sa zbavilo alkoholu. Potom prilejeme vývar a na miernom ohni varíme, dokým zemiaky nezmäknú.
2.
Medzitým si umyjeme medvedí cesnak a nahrubo ho nakrájame. Pridáme h odo polievky, krátko cca 2 minúty povaríme a polievku rozmixujeme na hladký krém. Pridáme smotanu, ohrejeme ju, dochutíme soľou, korením a mletým muškátovým orieškom.
3.
Polievku servírujeme v miskách posypanú parmezánom. Taktiež môžeme použiť opečenú bagetu alebo dokonca údeného lososa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...