Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krém z medvedieho cesnaku s parmezánom

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
medvedí cesnak
1 liter
zeleninový vývar
5 ks
zemiak
1 ks
šalotka
1 PL
maslo
200 ml
suché biele víno
200 ml
smotana na šľahanie
1/4 KL
mletý muškátový oriešok
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
50 g
parmezán

postup

1.
Šalotku nadrobno nakrájame a opražíme ju v hrnci na rozpálenom masle. Pridáme k nej olúpané zemiaky nakrájané na kocky, ktoré krátko orestujeme. Prilejeme víno a necháme ho chvíľu povariť, aby sa zbavilo alkoholu. Potom prilejeme vývar a na miernom ohni varíme, dokým zemiaky nezmäknú.
2.
Medzitým si umyjeme medvedí cesnak a nahrubo ho nakrájame. Pridáme h odo polievky, krátko cca 2 minúty povaríme a polievku rozmixujeme na hladký krém. Pridáme smotanu, ohrejeme ju, dochutíme soľou, korením a mletým muškátovým orieškom.
3.
Polievku servírujeme v miskách posypanú parmezánom. Taktiež môžeme použiť opečenú bagetu alebo dokonca údeného lososa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jarné zelené smoothie
Z jari na zeleno - 4 jarné smoothie recepty
Z jari na zeleno - 4 jarné smoothie recepty
Jarná zelená pôsobí na ľudský organizmus ako posilňujúci liek. Príchod silnejšieho slnka a šťavy obsahujúce listy...
mrazená ryba Radoma
Ako vybrať kvalitnú rybu? Neplaťte zbytočne za mrazenú vodu
Ako vybrať kvalitnú rybu? Neplaťte zbytočne za mrazenú vodu
Obdobie pred Veľkou nocou je v našich končinách tradične spájané s pôstom a s ním súvisiacou zvýšenou konzumáciou rýb...
velkonocne vajicka
Video: Ako vyfúknuť veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyfúknuť veľkonočné vajíčka
Veľká noc je predo dvermi a s ňou je tradične spojené zdobenie kraslíc pre šibačov. Zdobíte umelé kraslice alebo dávate...