Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Guľky z dvojakého mäsa

ingrediencie

500 g
bravčové pliecko
500 g
hovädzia slabina
cesnak
soľ
mleté čierne korene
mletá červená paprika
sódová voda

postup

mäsové guľky alebo tiež čevapčiči na slovenský spôsob
1.
hovädzie a bravčové mäso najskôr pomelieme, potom vložíme do kutrovača, pridáme pretlačený cesnak a rozmixujeme do hladka, pridáme sódovú vodu, minerálku alebo obyčajnú vodu a mixujeme tak aby nám vznikla hladká masa, nakoniec pridáme všetky koreniny a dochutíme podľa svojej chuti... uložíme do chladničky na niekoľko hodín, alebo cez noc
2.
naolejovanými rukami tvarujeme hrubšie valčeky a ukladáme ich na plech na pečiaci papier
3.
dáme piecť do rozpálenej rúry na 250°C asi 15 minút, nie dlhšie aby mäso neostalo suché
4.
pri servírovaní môžeme guľky napichnúť na špajdle striedavo s krúžkami cibule, podávame s horčicou a varenými zemiakmi
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...