Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Guľky z dvojakého mäsa

ingrediencie

500 g
bravčové pliecko
500 g
hovädzia slabina
cesnak
soľ
mleté čierne korene
mletá červená paprika
sódová voda

postup

mäsové guľky alebo tiež čevapčiči na slovenský spôsob
1.
hovädzie a bravčové mäso najskôr pomelieme, potom vložíme do kutrovača, pridáme pretlačený cesnak a rozmixujeme do hladka, pridáme sódovú vodu, minerálku alebo obyčajnú vodu a mixujeme tak aby nám vznikla hladká masa, nakoniec pridáme všetky koreniny a dochutíme podľa svojej chuti... uložíme do chladničky na niekoľko hodín, alebo cez noc
2.
naolejovanými rukami tvarujeme hrubšie valčeky a ukladáme ich na plech na pečiaci papier
3.
dáme piecť do rozpálenej rúry na 250°C asi 15 minút, nie dlhšie aby mäso neostalo suché
4.
pri servírovaní môžeme guľky napichnúť na špajdle striedavo s krúžkami cibule, podávame s horčicou a varenými zemiakmi
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...