Pridať recept

Fougasse s bylinkami

ingrediencie

Kvások:

36 g
aktívny pšeničný kvások
180 g
pšeničná chlebová múka
225 g
vlažná voda

Cesto:

600 g
pšeničná chlebová múka
120 g
pšeničná celozrnná múka
175 ml
olivový olej
200 ml
voda
15 g
soľ
1 PL
čerstvý rozmarín
1 PL
čerstvý tymián

postup

1.
Recept na aktívny pšeničný kvások nájdete v receptoch. Potom všetky suroviny na kvások zmiešame v miske, prikryjeme ju fóliou a uložíme na 14 hodín na teplé miesto. Kvások počas tejto doby zväčší svoj objem a začne bublať.
 
2.
Múku preosejeme do misy, pridáme soľ, olivový olej, kvások a časť vody. Zvyšnú vodu zapracovávame do cesta postupne behom miesenia. Cesto by malo byť elastické a úplne na konci doň vmiešame nasekané bylinky. Vložíme ho do misky vymastenej olejom, prikryjeme a necháme kysnúť 2,5 hodiny. Behom kysnutia cesto dvakrát premiesime.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, vytvoríme z nich bochníky, uložíme ich spojom dolu na pomúčenú dosku. Prikryjeme ich utierkou a necháme 20 minút odstáť. Z každého bochníka vytvoríme kruh alebo trojuholník vysoký cca 1 cm, prikryjeme ho fóliou a necháme hodinu odležať.
4.
Pred pečením nahrejeme nielen rúru, ale aj kameň na teplotu 240°C. Tesne pred pečením zložíme fóliu z cesta, narežeme v ňom niekoľko otvorov a prstami ich zväčšíme. Uložíme ich na kameň posypaný múkou a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút. Na začiatku pečenia nastriekame pomocou rozprašovača do rúry trochu vody.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Chlebové placky
Chlebové placky z celého sveta? Ľahko si ich pripravíte aj doma
Konzumovať stále len jeden druh chleba časom omrzí. Preto by ste mali do svojho jedálnička zaradiť nielen rôzne...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...