Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Žemle na hamburger

8
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

425 g
hladká múka
25 g
rozpustené maslo
4 g
sušené droždie
1 ks
vajce
15 g
sušené mlieko
5 g
soľ
10 g
práškový cukor
140 g
teplá voda

Ostatné:

1 ks
vaječný žĺtok na potretie
1 PL
mlieko
2 PL
sezamové semienka

postup

1.
Všetky suroviny na cesto vložíme do misy a vymiesime z nich stredne tuhé cesto. Misu prikryjeme utierkou, vložíme ju na teplé miesto a necháme 45 minút kysnúť.
2.
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 8 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvoríme guľu, ktorú položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Tam ich čo najviac spľasneme. Plech opäť prikryjeme utierkou a cesto necháme kysnúť 45 minút.
3.
Tesne pred pečením žemle potrieme rozšľahaným žĺtkom s mliekom a posypeme sezamom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 15 minút. Upečené žemle necháme vychladnúť na rošte.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...