Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Žemle na hamburger

8
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

425 g
hladká múka
25 g
rozpustené maslo
4 g
sušené droždie
1 ks
vajce
15 g
sušené mlieko
5 g
soľ
10 g
práškový cukor
140 g
teplá voda

Ostatné:

1 ks
vaječný žĺtok na potretie
1 PL
mlieko
2 PL
sezamové semienka

postup

1.
Všetky suroviny na cesto vložíme do misy a vymiesime z nich stredne tuhé cesto. Misu prikryjeme utierkou, vložíme ju na teplé miesto a necháme 45 minút kysnúť.
2.
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 8 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvoríme guľu, ktorú položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Tam ich čo najviac spľasneme. Plech opäť prikryjeme utierkou a cesto necháme kysnúť 45 minút.
3.
Tesne pred pečením žemle potrieme rozšľahaným žĺtkom s mliekom a posypeme sezamom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 15 minút. Upečené žemle necháme vychladnúť na rošte.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...