Žemličky z pšeničného klásku
16
porcií
270
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
120
g
aktívny pšeničný kvások
3
g
instantné droždie
350
g
vlažná voda
600
g
pšeničná hladká múka
12
g
soľ
postup
1.
Recept na aktívny pšeničný kvások nájdete v receptoch. Vo väčšej mise zmiešame kvások, droždie, vodu a múku. Misu odstavíme na 20 minút na teplé miesto tak, aby cesto vstrebalo vodu. Potom do cesta prisypeme soľ a 6 minút ho miesime. Vytvoríme z neho bochník, uložíme ho do pomúčenej misy, prikryjeme a necháme 2 hodiny kysnúť. Cesto počas kysnutia dvakrát preložíme napoly.
2.
Pripravíme si dva plechy vystlané papierom na pečenie. Vykysnuté cesto rozdelíme na 16 rovnakých bochníkov, z každého urobíme guľku a uložíme ju na plech spojom dolu. Prikryjeme ich utierkou a necháme 20 minút kysnúť. Potom ich nadrežeme, opäť prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu.
3.
Behom kysnutia rozohrejeme rúru na 200°C. Žemle pečieme 30 minút v rúre, potom ich necháme vychladnúť na plechu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.