Pridať recept

Toastový chlieb

ingrediencie

140 g
aktívny pšeničný kvások
500 g
hladká múka
250 g
mlieko
25 g
maslo
2 KL
soľ
1 PL
práškový cukor
2 PL
maslo na vymastenie formy

postup

1.
Recept na aktívny pšeničný kvások nájdete aj s podrobným postupom v receptoch. Maslo rozpustíme na miernom ohni, prilejeme k nemu mlieko, aby sa tiež trošku ohrialo. Všetky suroviny zmiešame a miesime cca 10 minút. Malo by vzniknúť redšie trošku lepkavé cesto. Prikryjeme ho utierkou v mise a na teplom mieste necháme kysnúť 2 hodiny.
 
2.
Formu na chlieb vymastíme maslom. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. Roztiahneme ho rukami a prekladaním okrajov k stredu vytvarujeme obdĺžnik. Vložíme ho do pripravenej formy, prikryjeme a necháme opäť 2 hodiny kysnúť.
3.
Rúru vyhrejeme na 260°C. Tesne pred pečením chlieb na povrchu potrieme rozpusteným maslom. Formu vložíme do rúry na strednú koľajnicu, teplotu znížime na 220°C a na spodok vložíme plech s vriacou vodou. Plech po 15 minútach vyberieme, teplotu znížime na 190°C a pečieme ďalších 15 minút. Chlieb ešte 10 minút necháme vychladnúť v rúre, potom ho vyberieme z rúry, z formy a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chlebové placky
Chlebové placky z celého sveta? Ľahko si ich pripravíte aj doma
Konzumovať stále len jeden druh chleba časom omrzí. Preto by ste mali do svojho jedálnička zaradiť nielen rôzne...
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...