Pridať recept

Trhací chlieb so syrom

ingrediencie

Cesto:

340 g
hladká pšeničná múka
60 g
maslo
80 g
mlieko
8 g
instantné droždie
2 ks
vajce
10 g
soľ
1 KL
práškový cukor
40 g
vlažná voda

Plnka:

60 g
maslo
2 strúčiky
cesnaku
2 PL
čerstvé bylinky
250 g
tvrdý syr

postup

1.
Maslo spolu s mliekom ohrejeme v jednom hrnci tak, aby sa maslo rozpustilo. Zmes necháme trošku vychladnúť, primiešame droždie a cukor. Všetky ostatné suroviny okrem vody odvážime a vložíme do misy. Prilejeme k nim vychladnuté mlieko s maslom a vymiesime cesto. Postupne doň zapracujeme vodu. Nemalo by byť príliš husté a len trochu lepkavé. Vložíme ho do misky vymastenej olejom, prikryjeme a necháme hodinu kysnúť.
 
2.
Syr nakrájame na plátky. Maslo rozpustíme, zamiešame doň prelisovaný cesnak a bylinky.
3.
Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. rozvaľkáme ho na plát o rozmeroch cca 30x50 cm. Plát potrieme rozpusteným maslom, na ktorý uložíme plátky syru. Rozkrojíme ho na 6 rovnako širokých pruhov, tie na seba uložíme a rozkrojíme ich na 6 rovnako širokých obdĺžnikov.
4.
Formu na chlebíček vymastíme a vysypeme múkou. Obdĺžniky cesta ukladáme za sebou do fotky, prikryjeme ju utierkou a cesto necháme 30 minút kysnúť.
5.
Medzitým rúru vyhrejeme na 180°C. Vložíme do nej chlieb a pečieme ho cca 35 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Dávate chlieb do mrazničky? Vyhnite si týmto 3 prešľapom a rozmrazené pečivo bude ako práve prinesené z obchodu
Každý, kto dáva chlieb do mrazničky, by mal toto vedieť! Prestaňte robiť tieto 3 veci a bude opäť krásne chrumkavý a ako čerstvý!
Zase ste si kúpili príliš veľa chleba a nie ste si istí, či ho stihnete zjesť než začne chytať pleseň? Bola...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...