Pridať recept

Žitný chlieb s praženými tekvicovými semienkami

Žitný chlieb s praženými tekvicovými semienkami
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

Kvások:

140 g
vriaca voda
100 g
ohriata syrovátka
60 g
žitná chlebová múka

Cesto:

200 g
aktívny žitný kvások
300 g
žitná chlebová múka
50 g
syrovátka
12 g
soľ
40 g
tekvicové semienka

postup

1.
Všetky suroviny na kvások zmiešame v miske a vymiešame hladké cestíčko. Zakryjeme ho fóliou a necháme odstáť 12 hodín na teplom mieste. Recept na aktívny žitný kvások nájdete aj s podrobným postupom prípravy v receptoch.
 
2.
Tekvicové semienka opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Všetky suroviny zmiešame a spracujeme lepivé cesto. Formu na chlebíček vymastíme maslom, vysypeme otrubami a vložíme do nej cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme cca 6 hodín kysnúť.
3.
Rúru vyhrejeme na 210°C. Chlieb pred vložením do rúry postriekame vodou, následne ho postriekame ešte po 5 minútach pečenia. Pečieme ho vo vyhriatej rúre cca 55 minút. Upečený ho vyklopíme na rošt a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chlebové placky
Chlebové placky z celého sveta? Ľahko si ich pripravíte aj doma
Konzumovať stále len jeden druh chleba časom omrzí. Preto by ste mali do svojho jedálnička zaradiť nielen rôzne...
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...