Pridať recept

Cuketovo- baklažánový nákyp

6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
cukety
1 ks
baklažán
500 g
bravčové mäso mleté
1 ks
cibuľa
1 konzerva
paradajkové pyré
podľa chuti
paprika mletá, soľ, olej, korenie
2 ks
mozzarella

postup

Cuketovo- baklažánové jedlo.
1.
Baklažán a cukety nakrájame na plátky, postupne ich opekáme, resp, grilujeme na panvici. Ukladáme na tanier.
 
2.
Na oleji speníme cibuľu, pridáme mleté bravčové mäso, osolíme, okoreníme a dusíme domäkka. Ku koncu pridáme paradajkové pyré. Dovaríme. Odstavíme z platne. Necháme mierne vychladnúť.
3.
Do zapekacej misy kladieme vrstvu cukiet a baklažánu a zmesi s paradajkami a mäsom.
4.
Na vrch nakrájame plátky mozzarelly, alebo iného syru.
5.
Zapekáme vo vyhriatej rúre.
6.
Podávame s chlebíkom, alebo s varenými zemiakmi. Dobrú chuť.Lepšie jedlo som ani nejedla :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať