Mäsové guľky s kôprovou omáčkou
62
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté bravčové mäso
1
ks
malá cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
pohárov
hladké múka na obaľovanie
olej na vysmážanie
200
ml
12 smotana na varenie
podľa chuti
nasekaný kôpor
postup
Kto má rád kôpor tak si veľmi dobré pochutná.
1.
Mleté mäso si pripravíme, pridáme 2 Pl hladkej múky, cibuľu,cesnak,soľ,peper a premiešame. Z mäsa tvarujeme malé fašírky,tak 4-5 cm a v hladkej múke ich obalíme.
2.
Ked je mäsko sformované a obalené,tak si na panvicu dáme trocha oleja,netreba ho veľa,lebo obyčajne mleté mäso je masnejšie a pri pečení pustí masť.Opečieme ho z oboch strán a vyberieme.
3.
V smotane a vode,alebo mlieku si rozhabarkujeme 1 PL hladkej múky a vlejeme do výpeku.Uvaríme,ochutíme.Ak by ste mali viac mastí,tak ju zlejeme,necháme iba troška a urobíme omáčku. Do hotovej už iba dáme nakrájany kôpor a necháme prejsť varom. Do hotovej omáčky pridáme mäsko a podávame zo zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.