Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Grilované kura v rozmarínovej marináde

ingrediencie

1 ks
celé kura
soľ

Marináda

2 PL
olivový olej
1 PL
sójová omáčka
1 PL
čerstvý rozmarín
2 strúčiky
cesnak
1/2 KL
mleté čierne korenie

postup

1.
Na marinádu si v malej miske zmiešame olivový olej, pretlačený cesnak, čierne mleté korenie, sójovú omáčku a lístky rozmarínu.
2.
Celé kura umyjeme, osušíme a zo všetkých strán osolíme. Potom ho potrieme marinádou, vložíme do hlbokej misky, prikryjeme a necháme v chladničke odležať aspoň 3 hodiny.
3.
Veľký plech podlejeme vodou, dáme na neho rošt, na rošt uložíme kura a vložíme všetko do vyhriatej rúry.
4.
Pečieme na teplovzdušnom programe pri teplote 180 stupňov 1 hodinu. Tak vznikne krásne chrumkavá kôrka. Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...