Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Nepečený jablkovo-kokosový koláč

ingrediencie

Korpus

100 g
sušené datle
40 g
ľanové semienka mleté
3 PL
džús
30 g
karob

Plnka

3 ks
jablko
2 PL
kokosový olej
1 ks
banán
80 g
kokos

Na ozdobu

100 g
sušené brusnice

postup

2.
Po 30-tich minútach vodu z datlí zlejeme a dáme ich do mixéra/sekáčika. Pridáme k nim mleté ľanové semienka, ľubovoľný džús a karob. Ak použijeme karob, nemusíme už pridávať cukor alebo med. V prípade kakaa pridáme do cesta cca 1 KL medu.
3.
Malú okrúhlu formu s priemerom 17 cm vymažeme kokosovým olejom a cesto natlačíme na dno formy.
4.
Na plnku si jablká ošúpeme a nastrúhame najemno. Prebytočnú vodu z nich vylejeme. Pridáme k nim potom kokos, kokosový olej a banán. Pomocou ručného mixéra všetko spolu rozmixujeme na kašu.
5.
Plnku ale nemusíme za každú cenu mixovať dohladka, môžeme ju vymiešať i vidličkou. Jablká tak ostanú nerozmixované, ale na chuti by to nemalo nič zmeniť.
6.
Plnku rovnomerne rozotrieme na cesto a vrch ozdobíme sušenými brusnicami (jemne ich do plnky pritlačíme).
7.
Koláč dáme na noc do chladničky. Podávame ráno ako výdatné a zdravé raňajky. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...