Pridať recept

Zapečené šunkové rolky s mletým mäsom

Zapečené šunkové rolky s mletým mäsom
Zdroj: BlazenaSadovska

ingrediencie

800 g
mleté bravčové pliecko
2 ks
vajcia
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
cibuľa
2 PL
plnotučná horčica
1 KL
červená mletá paprika
trochu
strúhanky
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ, podravka

Zálievka

250 ml
smotana na šľahanie
100 ml
voda
3 PL
kečup
trochu
soľ
trochu
vegeta
1 KL
sušená bazalka

Na posypanie

150 g
tvrdý syr
15 ks
plátky hranatej šunky

postup

Recept je vhodný na nedeľný obed, práve dnes sme si na ňom pochutili.
1.
Pomleté mäso ochutíme soľou, podravkou, pridáme vajíčka, horčicu, trochu strúhanky, prelisovaný cesnak, menšiu cibuľku. mleté čierne korenie. mletú červenú papriku. Necháme postáť, aby sa chute spojili.
 
2.
Mäso formujeme do tvaru valčekov a naplníme každý plátok šunky a zrolujeme. Uložíme do zapekacej nádoby, posypeme strúhaným syrom a zalejeme zálievkou. Pečieme pri teplote 200°C asi 40 minút, alebo podľa potreby. kým rolky nechytia zlatistú farbu. Nádobu nezakrývame. Nakoniec môžeme ešte zahustiť trochou solamylu vymiešaným s vodou.
3.
Zálievka: smotanu zmiešame s kečupom, bazalkou a zriedime vodou, ochutíme soľou a podravkou podľa potreby.
4.
Podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
31.8.2015 14:58 | |
+7 -1
<3 Blahoželámk výhre..super receptík (y)
BlazenaSadovska
31.8.2015 15:05 | |
+3 -3
Ďakujem veľmi pekne, vyskúšaj, chutilo všetkým:)) (y)
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Zurek - tradičná poľská polievka
Poznáte Žurek? Kamarátka z Poľska prezradila recept na najlepšiu VEĽKONOČNÚ POLIEVKU, celá rodina si ju zamiluje
Už ste o nej počuli? Žurek je výborná sviatočná polievka, ktorú tento rok na Veľkú Noc určite vyskúšajte!...