Pridať recept

Slivkové knedle zo zemiakového cesta

4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
zemiaky uvarené v šupke
125 g
hrubá múka
20 g
krupica
1 ks
vajce
1 štipka
soľ
trochu
rozpustené maslo
1 PL
práškový cukor
8 PL
strúhanka
15 ks
slivky

postup

1.
Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť, olúpeme ich a nastrúhame na strúhadle. Zemiaky na pomúčenej kuchynskej doske spracujeme s múkou, krupicou, soľou a vajíčkom. Z cesta vytvoríme valček, ktorý nakrájame na rovnaké kúsky, do ktorých zabalíme slivky.
 
2.
Knedlíky vhadzujeme do vriacej osolenej vody, varíme ich cca 5 minút. Potom ich vyberieme dierkovanou naberačkou na tanier. Podávame s opraženou strúhankou zmiešanou s práškovým cukrom a rozpusteným maslom. Tak isto môžeme použiť na ozdobu tvaroh, mak alebo mleté orechy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať