Pridať recept

Vanilková mliečna ryža

4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

120 g
ryža
750 ml
plnotučné mlieko
3 PL
krupicový cukor
1 ks
vanilkový lusk
150 ml
smotana na šľahanie
1 štipka
soľ

postup

1.
Na varenie ryže budeme potrebovať hrniec so silným dnom. Ryžu prepláchneme, dáme variť s 300 ml vody a štipkou soli na 10 minút. Vanilkový lusk rozrežeme a hranou noža vytiahneme semienka.
 
2.
Zľahka uvarenú ryžu scedíme, vrátime ju do hrnca, zalejeme 2/3 mlieka, pridáme semienka z vanilkového lusku aj lusk. Na miernom ohni varíme ryžu 40 minút prikrytú, občas ju premiešame. Ku koncu varenia vyberieme vanilkový lusk a primiešame cukor.
3.
Uvarenú mliečnu ryžu necháme vychladnúť. Zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a opatrne ju vmiešame do vychladnutej mliečnej ryže. Podávame s ovocím, čokoládou, mletou škoricou atď.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Smoothie z klickov
Ako pripraviť smoothie? Poznáte pravidlá mixovania smoothie?
Smoothie je každodennou súčasťou nášho jedálnička. Po zobudení zjem pár tabletiek chlorelly, alebo sa napijem...
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Domáce lievance
Ľahučké a krásne nadýchané lievance na počkanie: Pri príprave si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý! (recepty)
Aj vy máte radi lievance? Robíme ich takmer každý deň, ale zrejme nie správne. Toto sú veci, ktoré by ste mali...
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Raňajky sú jedným z najdôležitejších jedál dňa. Často na ne nemáme dostatok času ani energie. Preto vám...