Koláč s jahodami a Mascarpone
8
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
150
g
hladká múka
30
g
mandľová múka
40
g
práškový cukor
90
g
vychladnuté maslo
1
ks
žĺtok
1
štipka
soľ
3
PL
ľadová voda
Plnka:
250
g
syr Mascarpone
200
g
sladené kondenzované mlieko
2
ks
vajce
400
g
jahody
postup
1.
V miske si zmiešame múky, práškový cukor a štipku soli. Pridáme na kocky nakrájané studené maslo, žĺtok a rukami vypracujeme cesto podobné mrveničke. Postupne po lyžiciach prilievame vodu, až dokým nevypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
2.
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske tak, aby zakrývalo aj boky formy. Na cesto položíme papier na pečenie, zaťažíme ho fazuľami a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 160°C cca 15 minút, potom dáme dole papier, záťaž a pečieme ešte 10 minút. Cesto necháme po upečení vychladnúť.
3.
Mascarpone vyšľaháme spolu s kondenzovaným mliekom a vajíčkami. Zmes nalejeme na predpečené cesto. Formu vrátime do rúry na spodnú priečku a koláč pečieme ešte 15 minút. Po upečení koláč necháme vychladnúť aspoň dve hodiny.
4.
Potom koláč vložíme stuhnúť do chladničky, pred podávaním ho ozdobíme plátkami jahôd.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.