Letný ovocný krehký koláč
10
porcií
125
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
200
g
hladká múka
100
g
studené maslo
40
g
práškový cukor
1
štipka
soľ
1
kocka
ľad
Plnka:
3
ks
vajce
200
g
smotana na šľahanie
60
g
práškový cukor
500
g
ovocie
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Ľad necháme v pohári rozpustiť na ľadovú vodu. Múku zmiešame so soľou, pridáme k nej maslo nakrájané na kocky, cukor a 2 lyžice ľadovej vody. Veľmi rýchlo spracujeme tuhé cesto, ktoré zabalíme do fólie a vložíme na 30 minút do mrazničky.
2.
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do formy s priemerom cca 24 cm. Cesto na dne formy poprepichujeme vidličkou, položíme naň papier na pečenie, naň nasypeme fazule a cesto vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180°C 15 minút, potom papier zo záťažou dáme dole a pečieme ešte 5 minút.
3.
Vajíčka rozšľaháme so smotanou a cukrom. Opatrne zmes nalejeme na predpečený korpus, koláč opäť vložíme do rúry a pečieme ešte 40 minút. Upečený ho necháme vychladnúť, ozdobíme ho ovocím a posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.