Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Frangipane tart s hruškami

35
porcií
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

400 g
lístkové cesto

Plnka

150 g
Marcipán DrOetker
3 ks
hruška
2 ks
vajce
2 PL
rum
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
štipiek
soľ
kôra z citróna

Na potretie

3 PL
marhuľový džem

postup

1.
Na prípravu cesta vyvaľkáme lístkové cesto (mrazené cesto predtým necháme rozmraziť). Cesto vložíme do vymastenej koláčovej formy, orežeme okraje a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou.
2.
Na prípravu náplne nakrájame marcipán na malé kúsky. Elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme marcipán, vajcia, vanilkový cukor, rum, soľ a citrónovú kôru dohladka. Náplň rozotrieme na cesto. Hrušky olúpeme, rozpolíme a zbavíme jadier. Každú polovicu nakrojíme, aby vytvorila vejár, a rozdelíme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
3.
Elektrická rúra: 190 °C Teplovzdušná rúra: 170 °C Plynová rúra: stupeň 3
4.
Na potretie zahrejeme marhuľový džem a povrch ešte teplého koláča potrieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.