Pridať recept

Hruškový krémový koláč s brusnicovou omáčkou

Hruškový krémový koláč s brusnicovou omáčkou
Zdroj: Dr.oetker
20
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

350 g
hladká múka
180 ml
mlieko
50 g
maslo
50 g
cukor
1 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
1 ks
sušené droždie droetker
soľ

Plnka

1 kg
hruška
250 g
kyslá smotana
100 g
cukor
100 ml
mlieko
2 ks
vajce
1 ks
zlatý klas DrOetker

Mrvenička

90 g
hladká múka
60 g
zmäknuté maslo
60 g
cukor
60 g
sušené brusnice
1 ks
vanilkový cukor DrOetker

postup

1.
Na prípravu cesta zohrejeme mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo margarín. V mise zmiešame múku s droždím. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajce, mlieko a všetko ručne premiešame dohladka. Cesto zakryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť tak dlho, kým sa viditeľne nezväčší jeho objem.
 
2.
Cesto zľahka poprášime múkou, vyberieme z misy a na zľahka pracovnej ploche krátko premiesime. Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik (30 x 40 cm) a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto necháme znovu kysnúť na teplom mieste asi 15 minút.
3.
Na prípravu náplne olúpeme hrušky a nakrájame na tenké plátky, ktoré naukladáme na cesto (kompótované hrušky necháme odkvapkať na sitku). V mise vymiešame kyslú smotanu, cukor, puding, mlieko a vajcia dohladka. Náplň rovnomerne nanesieme na hrušky.
4.
Na prípravu mrveničky nakrájame brusnice nadrobno. V mise zmiešame cukor a vanilínový cukor. Pridáme maslo a všetko ručne spracujeme na mrveničku. Vmiešame brusnice a rovnomerne nanesieme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
5.
Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Po vychladnutí koláč pocukrujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hroznové vrkôčiky
Súťaž: Veľkonočné prípravy s Dr.Oetker
Veľká noc a s ňou aj príprava najrôznejších sladkých, či slaných dobrôt sa blíži. Veľkonočné...
Dávate hrušky do chladničky? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Dávate hrušky do chladničky? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Sú zrelé a máme na ne chuť. Aby hrušky zostali čo najdlhšie chutné, existuje niekoľko trikov na ich správne...
Súťaž: Hravý Deň detí s Dr.Oetker
Deti majú raz do roka svoj veľký sviatok, a preto je dôležité ho poriadne osláviť. Ak do prípravy lákavých...
Marhulovy
Želírovacie tipy a produkty, s ktorými sa džem vždy vydarí
Leto, to nie sú len dovolenky, či spomienky na prázdniny u babičky, ale aj zaváranie dobrôt. Vykúzlite si doma...
Súťaž: Jesenné pečenie s Dr.Oetker
Kysnuté sú najlepšie! Vedieť upiecť chutný a nadýchaný koláč z kysnutého cesta je umenie, ktoré si...
Droetker jablkovy kolac
Súťaž: Jesenné pečenie s Dr.Oetker
Dobruchut.sk a Dr.Oetker pre vás pripravili súťaž na tému jesenné recepty o 7 balíčkov produktov a pomocníkov...