Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hubový veniec s hruškami

12
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

230 g
hladká múka
150 g
zemiaky
80 ml
mlieko
50 g
šunka
30 g
maslo
1 KL
soľ
1 ks
sušené droždie

Plnka

130 g
šampiňóny
125 g
syr Lučina
100 g
syr Niva
50 g
šunka
1 PL
olej
1 ks
hruška
1 ks
cibuľa
1 KL
kukuričný škrob DrOetker
1/2 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie

postup

1.
Na prípravu cesta olúpeme zemiaky, uvaríme a ihneď roztlačíme alebo prelisujeme pomocou lisu na zemiaky. Necháme krátko vychladnúť. V kastróliku zohrejeme mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo alebo margarín.
2.
V mise zmiešame múku, droždie, soľ, pridáme zemiaky, mlieko s tukom a všetko ručne spracujeme na hladké cesto. Krátko zapracujeme kocky šunky. Cesto zakryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť tak dlho, kým sa viditeľne nezväčší jeho objem.
3.
Na prípravu náplne olúpeme cibuľu, očistíme a nakrájame šampiňóny, hrušku olúpeme a nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej a opražíme cibuľku do sklovita. Pridáme šampiňóny, hrušku a podusíme asi 5 minút. Primiešame syr, škrob, šunku, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
4.
Plesňový syr nakrájame na kocky.
5.
Cesto na zľahka pomúčenej pracovnej ploche ešte raz krátko premiesime a vyvaľkáme obdĺžnik (asi 35 x 30 cm). Náplň rovnomerne rozotrieme, pričom na hornom okraji necháme asi 1 cm voľný. Na náplň rozložíme kocky plesňového syra. Cesto zvinieme z dlhšej strany a vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy, konce zľahka stlačíme. Zakryjeme a necháme kysnúť, kým veniec viditeľne nezväčší svoj objem. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
6.
Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba kysnutia: asi 50 minút
7.
Veniec necháme stáť vo forme 10 minút, vyklopíme. Podávame najlepšie teplý.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vendelincok
4.9.2015 10:36 | |
+0 -0
to vyzera super, musim najblizsie skusit :) tie hrusky tomu mozu dodat velmi zaujimavu chut
Henrieta_Peskovicova
4.9.2015 10:38 | |
+0 -0
vyskusam z celozrnnej spaldovej muky :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.