Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkové rezy so šľahačkou

24
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

300 g
polohrubá múka
150 ml
mlieko
100 g
zmäknuté maslo
50 g
cukor
1/2 KL
soľ
1 balíček
sušené droždie droetker

Plnka

500 g
jablko
250 ml
smotana na šľahanie
100 g
cukor
100 g
zmäknuté maslo
2 ks
vajce
1 ks
zlatý klas DrOetker

postup

1.
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme mlieko a maslo alebo margarín. Vareškou ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na stenu nádoby. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.
2.
Cesto rozvaľkáme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie.
3.
Na prípravu náplne olúpeme jablká, vykrojíme jadrovníky a nastrúhame na hrubšom strúhadle.
4.
V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom do peny. Pridáme pudingový prášok a žĺtky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku a sneh zľahka vmiešame do zmesi.
5.
Nastrúhané jablká rozložíme na cesto a potrieme náplňou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
6.
Ešte teplý múčnik pocukrujeme. Vychladnutý krájame na rezy. Elektrická rúra: 180 ºC Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.