Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kanadský jablkový dezert

ingrediencie

Cesto

9 PL
polohrubá múka
7 PL
práškový cukor
5 PL
olej
3 PL
voda
1/2 ks
kypriaci prášok DrOetker
6 ks
vajce

Plnka

1 kg
jablko
450 ml
mlieko
3 ks
zlatý klas DrOetker
2 ks
škoricový cukor DrOetker
2 ks
vanilkový cukor DrOetker
3 ks
šľahačka v prášku DrOetker
3/4 liter
voda

Na ozdobenie

1 hrnček
voda
1 hrnček
kryštálový cukor

postup

1.
Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180°C (predhriata) Teplovzdušná rúra: 170°C (nepredhriata) Plynová rúra: stupeň 2-3 (nepredhriata) Čas pečenia: 30-40 minút
2.
Na prípravu náplne očistíme jablká, postrúhame a dáme do hrnca a dusíme. Dochutíme škoricovým cukrom a vanilkovým cukrom podľa chuti. Zahustíme Zlatým klasom rozrobeným v ¾ l vody. Ostavíme z platne a necháme vychladnúť.
3.
Šľahačku vyšľaháme s mliekom.
4.
Na vychladený korpus rozotrieme vlažný jablkový puding a na vrch rovnomerne rozotrieme šľahačku. Vložíme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?