Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kanadský jablkový dezert

ingrediencie

Cesto

9 PL
polohrubá múka
7 PL
práškový cukor
5 PL
olej
3 PL
voda
1/2 ks
kypriaci prášok DrOetker
6 ks
vajce

Plnka

1 kg
jablko
450 ml
mlieko
3 ks
zlatý klas DrOetker
2 ks
škoricový cukor DrOetker
2 ks
vanilkový cukor DrOetker
3 ks
šľahačka v prášku DrOetker
3/4 liter
voda

Na ozdobenie

1 hrnček
voda
1 hrnček
kryštálový cukor

postup

1.
Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180°C (predhriata) Teplovzdušná rúra: 170°C (nepredhriata) Plynová rúra: stupeň 2-3 (nepredhriata) Čas pečenia: 30-40 minút
2.
Na prípravu náplne očistíme jablká, postrúhame a dáme do hrnca a dusíme. Dochutíme škoricovým cukrom a vanilkovým cukrom podľa chuti. Zahustíme Zlatým klasom rozrobeným v ¾ l vody. Ostavíme z platne a necháme vychladnúť.
3.
Šľahačku vyšľaháme s mliekom.
4.
Na vychladený korpus rozotrieme vlažný jablkový puding a na vrch rovnomerne rozotrieme šľahačku. Vložíme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...