Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Koláče troch chutí

9
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
polohrubá múka
200 ml
vlažné mlieko
125 g
rozpustené maslo
100 g
práškový cukor
3 ks
vaječný žĺtok
1 KL
rumová aróma DrOetker
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
1 ks
sušené droždie droetker
štipiek
soľ

Plnka

250 g
polotučný tvaroh
30 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
kôra z polovice citróna
1 balíček
zlatý klas DrOetker
1 KL
rumová aróma DrOetker
1 ks
vajce
250 g
Maková plnka
200 g
slivkový lekvár
1 balíček
škoricový cukor DrOetker

Na potretie

1 ks
vajce

postup

1.
Na prípravu cesta dôkladne zmiešame v mise múku s droždím. Pridáme soľ, cukor, vanilínový cukor, rozpustené vychladnuté maslo alebo margarín, žĺtky, arómu a mlieko. Všetky suroviny dobre ručne vypracujeme dohladka. Cesto zakryjeme utierkou a dáme na teplé miesto asi na 30 minút kysnúť.
2.
Na prípravu náplne zmiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, citrónovú kôru, Zlatý klas, arómu a vajce. Všetko vymiešame dohladka.
3.
Makovú náplň pripravíme podľa návodu na obale.
4.
Slivkový lekvár zmiešame so škoricovým cukrom a arómou.
5.
Vykysnuté cesto rozdelíme na deväť dielov. Z každého dielu na pomúčenej pracovnej ploche vytvoríme bochníček, z ktorého na plechu vyloženom papierom na pečenie ručne vytvarujeme koláče (Ø 12 cm), Koláče naplníme podľa vlastnej fantázie tromi náplňami. Okraje potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom a necháme ešte 20 minút kysnúť.
6.
Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3
7.
Upečené koláče necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.