Pridať recept

Koláčové lízanky

12
porcií
200
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

75 g
hladká múka
45 g
maslo
1 štipka
soľ
1 PL
práškový cukor
1 PL
ľadová voda  

Plnka:

8 PL
slivkový džem
2 ks
klinček
trochu
badián
2 PL
mlieko
2 PL
krupicový cukor

postup

1.
Múku preosejeme, zmiešame s cukrom a so soľou. Pridáme na kocky nakrájané maslo a veľmi rýchlo spracujeme cesto, ktoré pripomína mrveničku. Po lyžiciach do cesta pridávame vodu a zakaždým ho premiešame, dokým nevznikne hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a uložíme na 2 hodiny do chladničky.
 
2.
Klinčeky a badián rozdrvíme a zmiešame spolu so slivkovým džemom. Cesto rozvaľkáme na tenký kruh, vykrajujeme z neho kolieska s priemerom cca 6 cm. Pri polovici koliesok urobíme ozdobný stred.
3.
Na spodné plné koliesko položíme kúsok špajdle tak, aby jej koniec dosahoval do stredu a zľahka ju zatlačíme do cesta. Na koliesko položíme lyžičku plnky a tie prikryjeme kolieskom s vykrojeným stredom. Dobre pritlačíme okraje, alebo pomocou vidličky ich môžeme ozdobiť.
4.
Koláčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich mliekom, posypeme cukrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200°C cca 15 minút. Upečené ich necháme vychladnúť na plechu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať