Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pečené kuracie stehno s mrkvou na víne

ingrediencie

1 kg
vykostené kuracie stehno
1 kg
mrkva
1 ks
cibuľa
4 ks
zemiak
2 ks
petržlen
3 strúčiky
cesnak
2 dl
suché víno
soľ
čierne mleté korenie
sladká mletá paprika

postup

1.
Zeleninu očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny.
2.
Nakrájanú zeleninu a zemiaky uložíme na suchý väčší plech. Pridáme očistený na plátky nakrájaný cesnak.
3.
Mäso zo všetkých strán osolíme a okoreníme čiernym mletým korením. Uložíme ho na zeleninu a posypeme červenou mletou paprikou. Nakoniec podlejeme vínom.
4.
Plech vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 60 minút. Podávame s prílohou, ale niekomu bude stačit aj pečená mrkva spod mäska. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...