Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pečené kuracie stehno s mrkvou na víne

ingrediencie

1 kg
vykostené kuracie stehno
1 kg
mrkva
1 ks
cibuľa
4 ks
zemiak
2 ks
petržlen
3 strúčiky
cesnak
2 dl
suché víno
soľ
čierne mleté korenie
sladká mletá paprika

postup

1.
Zeleninu očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny.
2.
Nakrájanú zeleninu a zemiaky uložíme na suchý väčší plech. Pridáme očistený na plátky nakrájaný cesnak.
3.
Mäso zo všetkých strán osolíme a okoreníme čiernym mletým korením. Uložíme ho na zeleninu a posypeme červenou mletou paprikou. Nakoniec podlejeme vínom.
4.
Plech vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 60 minút. Podávame s prílohou, ale niekomu bude stačit aj pečená mrkva spod mäska. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...