Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pečené kuracie stehno s mrkvou na víne

ingrediencie

1 kg
vykostené kuracie stehno
1 kg
mrkva
1 ks
cibuľa
4 ks
zemiak
2 ks
petržlen
3 strúčiky
cesnak
2 dl
suché víno
soľ
čierne mleté korenie
sladká mletá paprika

postup

1.
Zeleninu očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny.
2.
Nakrájanú zeleninu a zemiaky uložíme na suchý väčší plech. Pridáme očistený na plátky nakrájaný cesnak.
3.
Mäso zo všetkých strán osolíme a okoreníme čiernym mletým korením. Uložíme ho na zeleninu a posypeme červenou mletou paprikou. Nakoniec podlejeme vínom.
4.
Plech vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 60 minút. Podávame s prílohou, ale niekomu bude stačit aj pečená mrkva spod mäska. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...