Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom

3
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
pohánka
300 ml
voda
2 ks
banán
2 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
slivkový džem
1/2 KL
mletý muškátový oriešok

postup

1.
Pohánku premyjeme a dáme variť do vody. Privedieme k varu, povaríme 3 minuty a potom vypneme. Utierkou prikryjeme hrniec a necháme odpočívať 15 minút. Pohánka takýmto krátkým varením nestratí cenné látky a i tak bude dostatočne mäkká.
2.
K uvarenej pohánke primiešame žĺtka, roztlačený banán a vanilkový cukor.
3.
Zmes natlačíme do obdĺžnikovej formy. Ak máme silikónovú, nemusíme ju ničím mazať. V opačnom prípade použijeme na vymazanie formy maslo (alebo Heru) a múku. Vložíme do rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme 15 minút.
4.
Predpečený nákyp vyberieme z rúry, potrieme džemom/lekvárom a uložíme na vrch kolieska banánu.
5.
Nakoniec nákyp prikryjeme vyšľahaným snehom z dvoch bielkov.
6.
Nákyp vložíme do rúry na 10 minút a pečieme pri teplote 180 stupňov. Necháme ho trochu vychladnúť a podávame teplé alebo stuhnuté z chladničky.
7.
Nákyp nieje veľmi sladký, takže doporučujem pre veľkých maškrtníkov osladiť cesto väčším množstvom cukru/medu. Pred podávaním môžeme nákyp poliať roztopenou čokoládou a ozdobiť ovocím. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...