Pridať recept

FOTORECEPT: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom

Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Zdroj: hanus_prg
3
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
pohánka
300 ml
voda
2 ks
banán
2 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
slivkový džem
1/2 KL
mletý muškátový oriešok

postup

Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Zdroj: hanus_prg
 
1.
Pohánku premyjeme a dáme variť do vody. Privedieme k varu, povaríme 3 minuty a potom vypneme. Utierkou prikryjeme hrniec a necháme odpočívať 15 minút. Pohánka takýmto krátkým varením nestratí cenné látky a i tak bude dostatočne mäkká.
Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Zdroj: hanus_prg
 
2.
K uvarenej pohánke primiešame žĺtka, roztlačený banán a vanilkový cukor.
Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Zdroj: hanus_prg
Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Zdroj: hanus_prg
3.
Zmes natlačíme do obdĺžnikovej formy. Ak máme silikónovú, nemusíme ju ničím mazať. V opačnom prípade použijeme na vymazanie formy maslo (alebo Heru) a múku. Vložíme do rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme 15 minút.
Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Zdroj: hanus_prg
4.
Predpečený nákyp vyberieme z rúry, potrieme džemom/lekvárom a uložíme na vrch kolieska banánu.
Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Zdroj: hanus_prg
5.
Nakoniec nákyp prikryjeme vyšľahaným snehom z dvoch bielkov.
Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Zdroj: hanus_prg
6.
Nákyp vložíme do rúry na 10 minút a pečieme pri teplote 180 stupňov. Necháme ho trochu vychladnúť a podávame teplé alebo stuhnuté z chladničky.
Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Zdroj: hanus_prg
7.
Nákyp nieje veľmi sladký, takže doporučujem pre veľkých maškrtníkov osladiť cesto väčším množstvom cukru/medu. Pred podávaním môžeme nákyp poliať roztopenou čokoládou a ozdobiť ovocím. Dobrú chuť!
Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Fotorecept: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať