Pridať recept

Soté stroganov

7
porcií
36
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

750 g
hovädzia sviečkovica
30 g
maslo
1 PL
olej
8 ks
cibuľa
300 g
šampiňóny
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
300 g
kyslá pochúťková smotana
trochu
petržlenová vňať alebo kôpor na ozdobu

postup

1.
Vo veľkej panvici rozpálime olej a maslo. Keď začne peniť, pridáme na pásiky nakrájané mäso a 5 minút ho opekáme dohneda. Dierkovanou naberačkou mäso z panvice vyberieme.
 
2.
Do panvice nasypeme nadrobno nakrájanú cibuľu, na pásiky nakrájané šampiňóny a zmes opäť 5 minút pražíme domäkka. Pridáme mäso, zmes dochutíme soľou a korením. Zalejeme kyslou smotanou a zľahka prehrejeme.
3.
Podávame s ryžou alebo hrubými rezancami ozdobené petržlenovou vňaťou alebo kôprom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať