Soté stroganov
7
porcií
36
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
750
g
hovädzia sviečkovica
30
g
maslo
1
PL
olej
8
ks
cibuľa
300
g
šampiňóny
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
300
g
kyslá pochúťková smotana
trochu
petržlenová vňať alebo kôpor na ozdobu
postup
1.
Vo veľkej panvici rozpálime olej a maslo. Keď začne peniť, pridáme na pásiky nakrájané mäso a 5 minút ho opekáme dohneda. Dierkovanou naberačkou mäso z panvice vyberieme.
2.
Do panvice nasypeme nadrobno nakrájanú cibuľu, na pásiky nakrájané šampiňóny a zmes opäť 5 minút pražíme domäkka. Pridáme mäso, zmes dochutíme soľou a korením. Zalejeme kyslou smotanou a zľahka prehrejeme.
3.
Podávame s ryžou alebo hrubými rezancami ozdobené petržlenovou vňaťou alebo kôprom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.