Pridať recept

Hovädzie mäso na červenom víne

4
porcie
125
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hovädzie mäso
8 ks
malá cibuľa
trochu
olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 KL
mletá červená paprika
1 PL
paradajkový pretlak
100 ml
mäsový vývar
100 ml
suché červené víno
100 g
hríby

postup

1.
Jednu malú cibuľu nadrobno nakrájame a speníme v hrnci na rozpálenom oleji. Pridáme na kúsky nakrájané mäso, dochutíme ho soľou, korením a mletou červenou paprikou. Opečieme, pridáme zvyšné celé olúpané cibule, zalejeme teplým vývarom a prikryjeme.
 
2.
Na miernom ohni mäso dusíme cca 80-100 minút. Do takmer uduseného mäsa pridáme červené víno, paradajkový pretlak a huby. Všetko ešte chvíľu dusíme domäkka a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať