Pridať recept

Dusené mäso so zeleninou

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hovädzia sviečkovica
trochu
mäsový vývar
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
3 ks
farebná paprika
1 hrsť
zelená sterilizovaná fazuľka
1 PL
olej
podľa chuti
mleté čierne korenie, soľ
1/2 KL
mletá rasca
2 PL
paradajkový pretlak

postup

1.
Hovädzie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Dochutíme ho soľou, mletým korením a rascou. Necháme ho chvíľu odstáť.
 
2.
V panvici na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, všetko spolu opečieme a prilejeme vývar. Na miernom ohni mäso prikryté pokrievkou dusíme takmer domäkka.
3.
Potom pridáme na menšie kúsky nakrájané papriky, zelené fazuľky a paradajkový pretlak. Mäso ešte chvíľu dusíme domäkka a môžeme podávať. Najlepšie sa k tomuto jedlu hodia cestoviny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať