Pridať recept

Šťavnatý hovädzí steak

4
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4
hovädzia sviečkovica
trochu
olivový olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2 PL
olej na opekanie

postup

1.
Steaky musia byť hrubšie, umyjeme ich, osušíme a potrieme olivovým olejom. Dochutíme soľou a posypeme čerstvo mletým korením.
 
2.
Olej v panvici musíme poriadne rozohriať. Steaky opatrne vložíme do horúceho oleja a minútu ich opekáme sprudka z každej strany. Potom znížime teplotu na strednú hodnotu a steaky pečieme z každej strany od 2-5 minút.
3.
Opečené steaky zabalíme do alobalu a necháme ich 3 minúty odstáť. Podávame s varenými zemiakmi alebo šalátom.
4.
Dĺžku pečenia volíme podľa toho, či chceme mať steak krvavý - 2 minúty z každej strany, stredne krvavý - 3 minúty z každej strany, prepečený - 5 minút z každej strany.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať