Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pudingový pletenec

ingrediencie

1 kg
hladká múka špeciál
500 ml
mlieko
2 kocky
droždie
1 štipka
soľ
5 PL
olej
3 ks
vaječné bielka
150 g
cukor

Plnka

500 ml
mlieko
2 balíčky
cokoladovy puding DROetker
200 g
cukor
2 PL
kakao
250 g
palmarín

Na potretie

3 ks
žltka
2 PL
olej

postup

Veľmi chutný čokoládový kysnutý závin. U nás najobľúbenejší.
1.
Podľa rozpisu urobíme 4 pletence. Ja som robila polovičnú dávku.
2.
Múku preosejeme, pridáme kvások, sneh z bielkov a všetko podľa rozpisu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
3.
Počas kysnutia si uvaríme puding a ešte do horúceho zamiešame palmarín.
4.
Cesto rozdelíme na 4 kúsky. Vyvaľkáme, natrieme pudingom, zrolujeme a dva navzájom zatočíme.
6.
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 25 minút. Ešte teplé potrieme olejom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...