Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fánky

8
porcií
235
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/3 hrnček
práškový cukor
1,5 hrnčeky
hladká múka
1 KL
citrónová kôra
3 ks
vajce
3,5 PL
rozpustené maslo
1 PL
rum
1 štipka
soľ
trochu
olej na vyprážanie
podľa chuti
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Vo väčšej mise vyšľaháme rozpustené maslo s cukrom. Pridáme štipku soli, citrónovú kôru, vajíčka a rum. Všetko premiešame a nakoniec vmiešame preosiatu múku. Pomocou stierky vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme 3 hodiny kysnúť.
2.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 mm. Nožíkom alebo radielkom vykrajujeme obdĺžniky, ktoré vyprážame z oboch strán na rozpálenom oleji v hlbšej panvici alebo hrnci.
3.
Prebytočný olej z nich necháme odkvapkať na papierovej utierke a potom ich obalíme v práškovom cukre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.