Dve variácie zemiakového šalátu
ingrediencie
K majonézovej variácii
K cibuľovej variácii
postup
Výborné a mimoriadne obľúbené variácie zemiakového šalátu. Jedna vás poteší tradičnou majonézovou chuťou, druhá aromaticou, cibuľovou.
Zemiaky dobre umyjeme a uvaríme v šupke. Opláchneme ich studenou vodou a očistíme. K majonézovej variácii zemiaky nakrájame na drobné kocky, polejeme ich pol hrnčekom vody ochutenej vinným octom, cukrom a soľou.
Niekoľkokrát jemne premiešame a keď už je úplne vychladnutý, zmiešame ich so zmesou spracovanou z majonézy, horčice a kefíru.
K cibuľovej variácii šalátu nakrájame očistené zemiaky a cibuľu na kolieska a spolu ich vložíme do octového šalátového nálevu.
Nezaškodí,keď tieto zemiaky niekoľkokrát v náleve premiešame, aby sa chute dobre spojili. Podávame s nadrobno nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Ak máme po ruke šalátové listy môžeme na ne šalát naložiť.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.