Pridať recept

Bravčová sviečkovica so slaninovým obalom

Bravčová sviečkovica so slaninovým obalom
Zdroj: dreamstime
4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčová sviečkovica
100 g
plátková slanina
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1/2 KL
kajenské korenie
trochu
olej

postup

1.
Bravčovú sviečkovicu umyjeme, osušíme, dochutíme soľou, mletým čiernym a kajenským korením. Až potom ho nakrájame na kúsky. Každý sploštíme a obalíme dvoma tenkými plátkami slaniny po okrajoch. Spojíme ich grilovacou ihlou.
 
2.
V panvici na rozpálenom oleji ich opekáme z oboch strán cca 8 minút. Podávame s americkými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...