Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dvojfarebný tvarohový koláč

ingrediencie

Cesto:

300 g
polohrubá múka
150 g
maslo
1 ks
vajce
80 g
práškový cukor
3 PL
kakao
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 PL
mlieko

Plnka:

500 g
tvaroh
100 g
cukor
1 ks
vajce
2 balíčky
vanilkový cukor
1 KL
citrónová kôra
1 PL
maizena

postup

1.
Z múky, masla, vajíčka, kakaa a kypriaceho prášku vypracujeme cesto. Podľa potreby pridáme mlieko a dve tretiny cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske. Cesto preložíme pomocou valčeka na vymastený a múkou vysypaný plech. Zvyšné cesto zatiaľ vložíme do mrazničky.
2.
Tvaroh vyšľaháme s cukrom, vajíčkom, citrónovou kôrou a maizenou. Plnku navrstvíme na koláč a zvyšné cesto nastrúhame na vrch. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...