Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dvojfarebný tvarohový koláč

ingrediencie

Cesto:

300 g
polohrubá múka
150 g
maslo
1 ks
vajce
80 g
práškový cukor
3 PL
kakao
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 PL
mlieko

Plnka:

500 g
tvaroh
100 g
cukor
1 ks
vajce
2 balíčky
vanilkový cukor
1 KL
citrónová kôra
1 PL
maizena

postup

1.
Z múky, masla, vajíčka, kakaa a kypriaceho prášku vypracujeme cesto. Podľa potreby pridáme mlieko a dve tretiny cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske. Cesto preložíme pomocou valčeka na vymastený a múkou vysypaný plech. Zvyšné cesto zatiaľ vložíme do mrazničky.
2.
Tvaroh vyšľaháme s cukrom, vajíčkom, citrónovou kôrou a maizenou. Plnku navrstvíme na koláč a zvyšné cesto nastrúhame na vrch. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?