Krémový cibuľový koláč
8
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
250
g
polohrubá múka
20
g
droždie
trochu
mlieko
60
g
maslo
2
PL
kyslá pochúťková smotana
1
štipka
soľ
1
ks
vajce
Plnka:
5
ks
cibuľa
trochu
olej
100
g
údený syr
3
ks
vajce
50
g
topený syr
60
g
kyslá pochúťková smotana
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie, ktoré po vykysnutí dáme do misky spolu s múkou a soľou. Pridáme kyslú smotanu, vajce, rozpustené maslo a vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 30 minút kysnúť.
2.
Medzitým si v panvici na rozpálenom oleji orestujeme na kolieska nakrájané cibule, ktoré osolíme a necháme vychladnúť. Vajíčka vyšľaháme so smotanou, topeným syrom, dochutíme soľou, korením a nastrúhaným syrom. Nakoniec vmiešame cibuľu.
3.
Okrúhlu formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a naplníme rozvaľkaným cestom. Do stredu navrstvíme plnku a koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.