Pridať recept

Krémový cibuľový koláč

8
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

250 g
polohrubá múka
20 g
droždie
trochu
mlieko
60 g
maslo
2 PL
kyslá pochúťková smotana
1 štipka
soľ
1 ks
vajce

Plnka:

5 ks
cibuľa
trochu
olej
100 g
údený syr
3 ks
vajce
50 g
topený syr
60 g
kyslá pochúťková smotana
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie, ktoré po vykysnutí dáme do misky spolu s múkou a soľou. Pridáme kyslú smotanu, vajce, rozpustené maslo a vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 30 minút kysnúť.
 
2.
Medzitým si v panvici na rozpálenom oleji orestujeme na kolieska nakrájané cibule, ktoré osolíme a necháme vychladnúť. Vajíčka vyšľaháme so smotanou, topeným syrom, dochutíme soľou, korením a nastrúhaným syrom. Nakoniec vmiešame cibuľu.
3.
Okrúhlu formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a naplníme rozvaľkaným cestom. Do stredu navrstvíme plnku a koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať