Pridať recept

Tuniak na fenikli

2
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
tuniak
1 ks
cibuľa
1 ks
fenikel
1 ks
citrón
3 PL
olivový olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Cibuľu olúpeme a nakrájame na štvrtky. Fenikel zbavíme poškodených častí, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Vňať si odložíme bokom. Citrón poriadne umyjeme, nastrúhame si asi dve lyžičky kôry a vyžmýkame šťavu.
 
2.
Rúru zapneme na 200°C. Zeleninu rozložíme na plech alebo do zapekacej misy. Dochutíme ju soľou, korením a citrónovou kôrou. Filety uložíme na zeleninu, dochutíme ich soľou, korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.
3.
Vo vyhriatej rúre pečieme cca 25 minút. Nakoniec tuniaka ozdobíme vňaťou a pokvapkáme citrónom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Konzerva tuniaka ako základ mnohých fantastických jedál
V špajze sa vždy nájde táto konzerva, ktorá je základom rýchlych receptov na vynikajúce raňajky, obed i večeru
Konzerva plná zdravých tukov a bielkovín, ktorú má určite väčšina z nás v zásobe, poskytuje nekonečné...
Aromatický a lahodný. Fenikel v kuchyni a nielen v nej
Ak aj väčšina z nás doma používala fenikel, tak v podobe jeho semien, ktoré sa spolu s rascou a anízom...
Výživový poradca: originálne recepty s tuniakom Calvo na celý deň
Značka Calvo sa spojila s výživovým poradcom Dušanom Plichtom a spoločne pripravili nové recepty pre všetkých,...
Fenikel: Ako ho využiť v kuchyni a prečo ho pridať do jedálnička?
Fenikel: Ako ho využiť v kuchyni a prečo ho pridať do jedálnička?
Fenikel nie je v našej kuchyni až tak známy, no svetové ho používajú bežne a na rôzne spôsoby. Ak hľadáte...
Leto plné chutí s tuniakom
Calvo prináša ľahké zdravé recepty s tuniakom vhodné nielen pre horúce dni. Leto je obľúbeným obdobím...
fenikel
Poznáte fenikel? Zbaví Vás nielen nafukovania!
Pôvodom pochádza fenikel zo Stredomoria, kde sa pestuje ako zelenina, ale aj ako skvelý druh koreniny. Väčšina...