Pridať recept

Tekvicový šalát so špenátom

4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
tekvica hokkaido
1 PL
olej
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
200 g
baby špenát
1/2 ks
citrón
2 PL
sezamové semienka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Tekvicu očistíme, zbavíme semienok a šupky. Nakrájame ju na kocky, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry. Pri teplote 180°C ju pečieme cca 30 minút domäkka.
 
2.
Na oleji rozpálime nadrobno nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme prelisovaný cesnak, špenát a pár sekúnd všetko restujeme. Dochutíme soľou a korením.
3.
Upečenú tekvicu premiešame s citrónovou šťavou a sezamovými semienkami. Podávame ju na teplom špenáte.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať