Pridať recept

Višňové potešenie

8
porcií
72
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

5 ks
vajce
100 g
polohrubá múka
100 g
krupicový cukor
1 PL
minerálna voda
1 PL
olej
2 PL
kakao

Krém:

250 ml
smotana na šľahanie
2 balíčky
vanilkový cukor
3 PL
práškový cukor
1 konzerva
zavárané višne
250 g
syr Mascarpone

postup

1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Opatrne prilejeme olej, minerálku a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme ho do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 12 minút.
 
2.
Keď roládu vyberieme z rúry, na vrch uložíme znovu papier na pečenie, opatrne ju zvinieme a necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme šľahačku s práškovým a vanilkovým cukrom dotuha. Opatrne primiešame mascarpone a krém máme hotový.
3.
Korpus rozvinieme, zbavíme oboch papierov, natrieme krémom a do stredu uložíme višne. Roládu zvinieme a uložíme na noc stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať