Pridať recept

Anjelská torta

13
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
mrazené jahody
125 g
hladká múka
375 g
práškový cukor
10 ks
vaječný bielok
1,5 KL
kypriaci prášok do pečiva
45 g
jemný kryštálový cukor
1 štipka
soľ
175 g
strúhaný kokos
1 ks
citrón
250 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Jahody necháme rozmraziť najlepšie cez noc v chladničke. Ak máme čerstvé nevadí. Múku so 150 g práškového cukru preosejeme do misky. Vo vychladenej kovovej miske vyšľaháme bielky takmer na tuhý sneh. Potom do nich vmiešame kypriaci prášok a postupne 175 g práškového cukru, kryštálový cukor a štipku soli. Mal by vzniknúť krém, do ktorého opatrne vmiešame múčnu zmes.
 
2.
Rúru vyhrejeme na 180°C, okrúhlu formu naplníme cestom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme cca 40 minút a počas pečenia neotvárame rúru! Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho vyberieme z formy.
3.
Z citróna nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu. Jahody zmiešame s 25 g práškového cukru, citrónovou šťavou a vymiešame pyré.
4.
Smotanu vyšľaháme so zvyšným práškovým cukrom a citrónovou kôrou. Vychladnutý korpus potrieme jahodovým pyré a navrch navrstvíme šľahačku. Celú tortu posypeme strúhaným kokosom a uložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať