Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Nepečený makovo-tofu koláč

ingrediencie

Korpus

100 g
vlašské orechy
200 g
sušené figy
1 PL
voda

Plnka

400 g
biele tofu
50 g
mak celý
3 PL
med
50 ml
sójové mlieko

postup

1.
Orechy so sušenými figami posekáme najemno v kuchynskom robote alebo inom sekáčiku. Miesto fíg môžeme použiť aj sušené hrozienka/brusnice.
3.
Pripravíme si plnku: Do mixéra dáme tofu syr nakrájaný na kocky, med a mlieko. Mixujeme, pokým nám nevznikne hladká hustejšia kaša.
4.
Mak pomelieme a pridáme ho do hotového krému. Všetko spolu vymixujeme dohladka. Krém by mal mať hustejšiu konzistenciu. Ak sa nám zdá málo sladký, pridáme med.
5.
Makový krém natrieme na korpus a dáme do chladničky zatuhnúť, ideálne do druhého dňa.
6.
Podávame na raňajky alebo ako dezert ku kávičke. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...