Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Nepečený makovo-tofu koláč

ingrediencie

Korpus

100 g
vlašské orechy
200 g
sušené figy
1 PL
voda

Plnka

400 g
biele tofu
50 g
mak celý
3 PL
med
50 ml
sójové mlieko

postup

1.
Orechy so sušenými figami posekáme najemno v kuchynskom robote alebo inom sekáčiku. Miesto fíg môžeme použiť aj sušené hrozienka/brusnice.
3.
Pripravíme si plnku: Do mixéra dáme tofu syr nakrájaný na kocky, med a mlieko. Mixujeme, pokým nám nevznikne hladká hustejšia kaša.
4.
Mak pomelieme a pridáme ho do hotového krému. Všetko spolu vymixujeme dohladka. Krém by mal mať hustejšiu konzistenciu. Ak sa nám zdá málo sladký, pridáme med.
5.
Makový krém natrieme na korpus a dáme do chladničky zatuhnúť, ideálne do druhého dňa.
6.
Podávame na raňajky alebo ako dezert ku kávičke. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...