Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Gratinované zemiaky

6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
50 g
strúhanka
3 balíčky
mozzarella Galbani
100 g
dusená šunka
1 podľa chuti
olivový olej
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie
1 podľa chuti
sušené bylinky

postup

1.
Zemiaky uvarte v šupke a nechajte ich vychladnúť.
2.
Olúpte ich a nakrájajte na rovnomerné plátky. Do zapekacej misky klaďte striedavo vrstvu zemiakov, vrstvu na plátky nakrájanej mozzarelly a nasekanej šunky. Priebežne zemiaky osoľte, prípadne inak okoreňte podľa chuti.
3.
Zakončite vrstvou zemiakov.
4.
Posypte strúhankou a 30 minút zapekajte v rúre pri 180 ° C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...