Jahodový šalát s bazalkovou omáčkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
šalát
400
g
jahody
50
g
píniové oriešky
Omáčka
1
ks
citrón
1
zväzok
bazalkové listy
2
PL
med
štipiek
soľ
štipiek
kajenské korenie
4
PL
olivový olej
postup
1.
Šalát a jahody dôkladne umyjeme a očistíme. Šalátové listy natrháme na malé kúsky, jahody pokrájame na kolieska a vkusne všetko usporiadame na misu. Polovicu píniových orieškov opražíme nasucho v panvici pekne do zlatožlta a dáme ich nabok.
2.
Ostatné jadierka pomelieme, pridáme k nim bazalkové lístky, nastrúhame kôru s citróna a prilejeme citrónovú šťavu. Prilejeme med a olivový olej, ochutíme soľou a kajánskym korením. Všetko rozmixujeme na hladkú omáčku. Touto peknou zelenou omáčkou pokvapkáme šalát a zvyšok podávame v osobitnej miske. Ak máme po ruke viac bazalkových lístkov, niekoľko môžeme pridať aj k šalátu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.