Pridať recept

Kelová polievka s mäsom

4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
kel
150 g
hydinové mäso
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
250 ml
smotana na šľahanie
1 PL
vegeta
trochu
olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
parmezán na ozdobu

postup

1.
Mäso nakrájame na malé kocky a v hrnci na rozpálenom oleji ich opečieme. Vyberieme ho dierkovanou naberačkou a odložíme bokom. Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Prilejeme trochu vody, soľ a korenie. Zmes dusíme domäkka.
 
2.
Kelové listy poriadne umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké rezance. Pridáme ich do polievky, ktorú dolejeme cca 750 ml vody. Ochutíme vegetou a varíme domäkka.
3.
Potom polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, prilejeme smotanu, vložíme naspäť mäso a necháme ju prehriať. Podávame s čerstvým pečivom a strúhaným parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať