Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočná vločka

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 kg
polohrubá múka
1 kocka
droždie
3 dl
mlieko
2 PL
kryštálový cukor
100 g
maslo
1 hrsť
sušené hrozienka
2 ks
vajcia
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
1 štipka
soľ
1 štipka
nastrúhaná citrónová kôra
1 hrsť
nasekaná horká čokoláda

postup

Recept je typický pre sviatočnú vianočnú pohodu, ale vločka pochutí aj vo všedný deň. Je to v podstate vianočkové kysnuté cesto upravené do menej tradičnej podoby.
1.
Mlieko, maslo, vajcia, citrónovú kôru, štipku soli, múku, vanilkový a kryštálový cukor a rozdrobené droždie spolu zmiešame, vypracujeme cesto a necháme kysnúť. Po vykysnutí do cesta opatrne zapracujeme sušené hrozienka a nadrobno nasekanú horkú čokoládu.
2.
Cesto rozvaľkáme do kruhu a urobíme 8 zárezov po stred vyznačený napr. pohárom. Každú časť medzi zárezmi rozdelíme na 3 pásy, ktoré spolu spletieme do vrkoča a konce zahneme dospodu. Vločku spletáme na papieri na pečenie a spolu s ním ju potom prenesieme na plech.
3.
Necháme aspoň 30 minút kysnúť, potrieme rozšľahaným vajcom, stred môžeme vyplniť podľa fantázie, napr. mandľami alebo kandizovaným ovocím. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C. Po 10-ich minútach teplotu znížime na 175°C, prikryjeme papierom a pečieme ešte 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.