Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kysnutý koláč s makom, marhuľami a tvarohom

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
20 g
droždie
1 PL
cukor
200 ml
mlieko
1 štipka
soľ
60 ml
olej

Plnka maková

150 g
mletý mak
100 ml
mlieko
3 PL
ríbezľový džem
podľa chuti
cukor

Plnka tvarohová

250 g
mäkký tvaroh
1 ks
vanilínový cukor DrOetker
1 ks
žĺtok

Plnka marhuľová

1 pohár
marhuľový kompót

postup

Obyčajný kysnutý koláč. Ale kombinácia maku, marhúľ a tvarohu ho robí fantastickým.
1.
Zo surovín pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme asi 40 minút vykysnúť. Medzitým si pripravíme plnky. Marhule necháme na sitku odkvapkať. Tvaroh vymiešame s cukrom a žltkom. Kto má rád sladšie, pridá si cukor. Mak zomelieme, pridáme do vriaceho mlieka, odstavíme, pridáme džem a kto chce, aj cukor.
3.
Pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech, trochu vytlačíme okraje. Striedavo kladieme jednotlivé plnky a marhule. Plech použijeme väčší, aby nebolo cesto príliš vysoké.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.