Pridať recept

Pudingový koláč s čučoriedkami a posýpkou

Pudingový koláč s čučoriedkami a posýpkou
Zdroj: dreamstime
9
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

200 g
polohrubá múka
2 PL
práškový cukor
1 ks
vajce
50 g
maslo
100 ml
mlieko
15 g
čerstvé droždie

Plnka:

300 ml
mlieko
2 PL
kryštálový cukor
2 PL
práškový cukor
1 balíček
Zlatý klas
200 ml
kyslá pochúťková smotana
3 ks
vajce
2 balíčky
vanilkový cukor
400 g
čučoriedky

Posýpka:

120 g
hrubá múka
80 g
maslo
4 PL
cukor

postup

1.
Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie s lyžicou cukru. Vykysnutý kvások zmiešame s múkou, maslom, vajíčkom a cukrom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme 20 minút kysnúť.
 
2.
Z mlieka, kryštálového cukru a Zlatého klasu uvaríme puding, ktorý prikryjeme a necháme úplne vychladnúť. Kyslú smotanu zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Primiešame vajíčka a nakoniec puding.
3.
Vykysnuté cesto roztiahneme na vymastený plech, posypeme ho čučoriedkami a posýpkou. Tú si pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
4.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Polievka
Tip na nedeľný obed: Švédske guľky so smotanou
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Videorecept: Strakatý pudingáč s jahodami
Strakatý pudingáč s jahodami
Vynikajúci strakatý koláč plný pudingu a čerstvého ovocia.
12 overených spojení sviežeho tvarohu a sladkého ovocia
Vybrali sme 12 tvarožníkov, ktoré musíte vyskúšať!
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.